CG Info
Sport

SC Derbi šokirao Partizan

Košarkaši SC Derbija savladali su Partizan u Beogradu 84:83, u prvom meču četvrtfinala Admiralbet ABA lige. Drugi meč igra se u četvrtak u Podgorici i ukoliko tim Andreja Žakelja slavi, izboriće plasman u polufinale.

  (foto: ABA liga)

SC Derbi je odlično parirao favoritu svih 40 minuta, a u finišu preživio šut Pantera za pobjedu i stigao do velikog trijumfa. 

“Studenti” su meč otvorili serijom 6:0, da bi Partizan poenima Madara sredinom tog dijela igre preokrenuo 11:10. Ipak, završnica uvodne dionice je pripala pulenima Andreja Žakelja koji su napravili novu seriju, ovoga puta 9:0 i poveli 20:15. Plus pet su imali i nakon deset minuta igre 22:17.

Prvih pet minuta druge četvrtine SC Derbi je igrao izvanredno. U 12. minutu naša ekipa je stigla do dvocifrene prednosti 27:17, a nedugo zatim bilo je i plus 13 – 30:17.

Sve do finiša prvog dijela SC Derbi je održavao dvocifenu prednost, ali su se tada razigrali Panter i Lesor, pa je Partizan preokrenuo 44:42.

Ipak, Ivišić je zakucao u posljednjim trenucima za vođstvo “studenata” na poluvremenu 47:46.

Nakon trojke Drežnjaka na startu drugog dijela bilo je plus šest za goste, ali su Ledej i Panter uzvratili istom mjerom i vratili stvari u egal 52:52. Nešto kasnije, Mekgi je sa pet poena u nizu vratio vođstvo gostima 60:55. Partizan je potom imao priliku da uhvati priključak, Lesor je pogodio pod faulom, ali nije dao dodatno bacanje 62:60, što je SC Derbi kaznio i serijom 6:0 odlijepio se na 68:60.

Međutim, Partizan je do kraja tog perioda postigao sedam poena u nizu i prišao na minus jedan 68:67.

Egzum je na startu odlučujuće četvrtine sa sedam poena u nizu donio preokret domaćoj ekipi 74:68. Mekgi je, međutim na tri i po minuta do kraja igrom tri plus jedan približio svoj tim na minus 79:77.

Uslijedila je igra koš za koš, da bi Drežnjak kod vođstva Partizana 83:79 bio fauliran pri šutu za tri poena. Ubacio je dva od tri bacanja, a do kraja je ostalo minut i 24 sekunde. SC Derbi se potom odbranio,a Ivišić u narednom napadu zakucao pod faulom.

Ubacio je i dodatno za preokret 84:83, na 56 sekundi do kraja. Do kraja su obje ekipe propustile po dva napada, Panter je kako je već pomenuto imao šut za pobjedu, ali je promašio i SC Derbi je stigao na korak od plasmana u polufinale.

Ivišić je predvodio SC Derbi do podviga, upisao je 22 poena, uz 13 skokova i dvije rampe, Megi je ubacio 16 (trojke 6-4), Slavković je dodao 11…

Kod domaćih su se istakli Ledej sa 20 i Panter sa 14 koševa.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više