CG Info
Kultura

Predstava “Sobe” završila pozorišni život i preselila se na televiziju

Predstava “Sobe” koja je prvi put izvedena u spetembru 2018. sinoć je završila pozorišni život. Glumci Aleksandar Gavranić, Slaviša Grubiša, Stevan Vuković i Pavle Prelević, posljednji put su pred publikom odigrali komad koji je napisao Ilija Đurović, a režirao Mirko Radonjić. Život predstave, međutim, ne prestaje.

Predstava “Sobe” nastavlja život zahvaljujući Kulturno umjetničkom programu RTCG. Ekipe javnog servisa će večeras u Staroj Varoši snimiti predstavu u izvođenju Dramskog studija “Prazan prostor” u čijoj produkciji je i nastala.

“Za mene je ova predstava bila važna, prije svega, zbog susreta sa ekipom iz Praznog prostora. To je za nas bio početak nečeg što još traje i tek će se razvijati. Tako da nije važan zato što je bio moj prvi dramski tekst, već što je nastao i mijenjao se zajedno sa njima, a onda su sve ostale stvari nastajale iz te naše saradnje i to je posebno važno. Koliko je bitan za nezavisnu scenu nijesam siguran, ali nadam se da ću vidjeti tragove nečega ili da će neko pokušati na sličan način da razvije svoj rad”, kazao je dramski pisac Ilija Đurović.

Producentkinja predstave Marija Backović istakla je da su odlučili da predstava više ne bude izvođena, već da bude preseljena na televiziju.

“Prošlo je pet godina od njene premijere i čini nam se da je pravi trenutak da tu stanemo. Vrijeme je učinilo svoje, predstava je i dalje aktuelna, publika je voli, imali smo sjajna izvođenja. Osim prelaženja na ovaj medij, mi imamo planove i dalje. Značajno je da je javni servis odlučio da snimi ovu predstavu i mislim da je to prvi put da snima predstavu nezavisne scene, nadam se da će toga ubuduće biti češće”, kazala je Backović.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više