CG Info
Hronika Vijesti

Operativni štab nadzire proslavu i inauguraciju

Nema najava da bi moglo doći do problema i da bismo mogli imati nepredviđene okolnosti koje bi mogle ugroziti inauguraciju novoizabranog predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, rekao je u Bojama jutra ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Za sada je, kazao je, potvrđeno prisustvo preko 200 zvanica koje će inauguraciji prisustvovati uz pratnju svojih timova.

“Imamo tri intenzivna dana. Večeras ćemo na Trgu imati spektakulran događaj, proslavu Dana nezavisnosti. Biće preko hiljadu zvanica, biće to sadržajan skup na kom će biti prisutan veliki broj štićenih ličnosti”, rekao je Adžić, prenosi portal Vijesti.

A onda u nedjelju slijede proslave Dana nezavisnosti širom Crne Gore.

Adžić je rekao da je na predlog direktora Uprave policije Nikole Terzića formiran Operativni štab koji će voditi računa o bezbjednosti sva tri dana.

“Sve raspoložive snage UP će biti angažovane. Dugujemo zahvalnost tim službenicima jer će biti na radnim zadacima dok ostali budu slavili. Imamo dovoljan broj policijskih službenika neki će raditi prekovremeno. Imamo preko 1.500 upražnjenih mjesta za policijske slžbenike, radimo u tim uslovima, ali oni odgovorno rade, često i prekovremeno i ispunjavaju svoje obaveze”, poručio je ministar.

Adžić kaže da je u razgovoru o organizaciji inauguracije sa Milatovićem iznio svoje viđenje, i rekao da je za Upravu policije mnogo jednostavnije da se taj događaj obezbijedu u Podgorici, ali da može da odabere bilo koje mjesto u Crnoj Gori za taj čin.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više