CG Info
Sport

Đoković počistio Runea

Tada je Rune počeo da se budi, ali je i dalje za njega bio problem svaki poen koji kada mu nije prolazio prvi servis, što ga je ostavilo bez šanse da pokuša da napadne zalihu koju je napravio Novak. Tako je srpski teniser sa dva asa u devetom gemu stavio tačku na prvi set (6:3).

Mnogo je bolje izgledao u nastavku Rune, rešio je problem sa neiznuđenim greškama i sa drugim servisom. Osvojio je prvi gem i Đoković je sve vreme za njim morao da drži korak.

U trećem su se za srpskog tenisera javili problemi sa stomakom, što se odrazilo na igru i rezultat. Pokušavao je da skrati poene, što mu nije donosilo uspeh, pa se opet vratio na igru sa osnovne linije.

Kriza je kratko trajala, a njegov ritern je napravio razliku. U sedmom gemu je došao do brejka i opet je  povratio kontrolu nad rezultatom. Imao je i u narednom Runeovom servis gemu priliku za novi brejk, kojim bi okončao set, ali je ispustio šest šansi. U sledećem je on bio u situaciji da se spasava i uspeo je, tako je sa 6:4 završio drugi set.

Izgledao je odlučno, videlo mu se u pogledu da je spreman i da hoće sve da reši u tom trenutku. Brejka na startu je bio najbolji način da rivalovo samopouzdanje potpuno uništi.

On je krenuo sa dva vinera, a Rune sa tri neiznuđene greške. Grešio je i Novak, čak i više od rivala, ali je zaliha koju je napravio na startu bila dovoljna da zbog toga ne mora previše da se brine.

Nije više bio toliko dominantan u svojim servis gemovima, trajali su duže, više se trošio, došle su i neke duple greške, ali ih je ipak na kraju dobijao, ne ispuštajući prednost koju je stekao.

Kao što je i pre meča Đoković znao, Runeov bekhend je bio njegovo najjače oružje, ali drugi elementi igre mu nisu bili na nivou da bi postao ozbiljnija pretnja.

Zapretio je brejk loptom u šestom gemu, ali mu Novak nije dozvolio da je materijalizuje, a onda je on uzvratio tim oružjem. Uvukla se nervoza kod Danca, pustio je protivnika da ga napadne i da mu oduzme servis drugi put u ovom setu (2:5), a dalje je to za Novaka bila rutina. Sa nulom je stavio tačku na ovu pobedu.

U četvrtfinalu će mu rival biti Aleks de Minor, koji je pobedio Artura Filsa.

BLIC

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više