CG Info
Politika Vijesti

PES sprijecio da SDP i LP formiraju vlast u Budvi sa Demokratama i Jovanovićem

Pokreta Evropa sad nije se pojavio na sastanku koji je povodom formiranja vlasti u Budvi organizovao Nikola Jovanovic. Za razliku od Demokrata, oni su odbili da budu dio koalicije koju bi cinio i SDP i LP, a koja zbaci iskljucivanje NSD i DNP iz buduçe vlasti u Budvi. To je indirektno potvrdio i Jovanovic .Sastanku za formiranje vlasti u Budvi se nisu odazvali samo predstavnici Pokreta Evropa sad, saopštio je on.

Ovom prilikom želim da obavijestim javnost da smo po prethodno upućenom pozivu od strane naše tri izborne liste večeras imali konstruktivan razgovor sa predstavnicima izborne liste „DEMOKRATE-OJAČAJ, OBNOVI, OŽIVI“ na kojem je konstatovano da među nama postoji politička volja za konstituisanje lokalne vlasti. Nažalost, pozivu se nisu odazvali predstavnici POKRETA EVROPA SAD. S obzirom da su sastanku prisustvovali predstavnici petnaest odbornika i da nedostaju potencijalna dva odbornika PES za formiranje vlasti, jasno je da ovaj politički subjekt preuzima odgovornost za dalja politička dešavanja u Budvi. Smatramo da bi eventualno ponavljanje izbora značajno ugrozilo realizaciju turističke sezone koja ima refleksije na lokalni i državni budžet i time bi najveću štetu imali građani Budve i Crne Gore. Naš grad i lokalna uprava se nalaze u delikatnom političkom momentu i veoma važne odluke su na čekanju zbog konstituisanja vlasti kao što su Program privremenih lokacija, Odluka o rebalansu budžeta, Izmjena investicionog plana i Izmjena Plana javnih nabavki kao i donošenje drugih strateški važnih odluka, zbog čega smatramo da nema vremena za gubljenje niti prostora za izbjegavanje političke odgovornosti. Imajući u vidu da je PES kao najveći konstituent državne vlasti inicirao uvođenje prinudne uprave što je rezultiralo raspisivanjem lokalnih izbora, smatramo da PES kao subjekt čija dva odbornika nedostaju za konstituisanje vlasti ima posebnu i dodatnu odgovornost da zbog građane Budve prihvati poziv predstavnika 15 odbornika i da u najkraćem roku uspostavimo lokalnu vlast, naveo je Jovanović.

nedolaakom odbornika PES, osujećena je namjera formiranja vlasti zajedno sa partijama bivšeg režima koje su ubjedljivo poražene u Budvi.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više