CG Info
Politika Vijesti

Umjesto da ga saslušava Novović zbog sumnjivih odluka, Milović sa Đukanovićem slavi kod Šukovića

Ministar pravde Andrej Milović prisustvovao je proslavi 30 godina postojanja jednog od glavnih glasila, bivšeg režima, Antene M. Interesantno je da Milović još uvijek obilazi proslave i prisustvuje raznim događajima umjesto da bude pozvan u tužilaštvo gdje bi morao biti saslušan zbog sumnjivih odluka koje preispituju i strane obavještajne i istražne službe. Ovdje se u prvom redu misli na odbijanje izručenja turskog državljanina 41.godišnjeg Binalija Čamgoza, kojeg tamošenje vlasti terete za više teških krivičnih djela ali i za učešće u najmanje dva ubistva. Ova odluka Milovića je krajnje čudna, a kako saznajemo postala je predmet interesovanja i Specijalnog tužilaštva u Crnoj Gori. U pozamašnom dosijeu Deniza Čamgoza su optužbe za ubistva, ranjavanje, otmicu, pritvor, iznudu i mučenje u Izmiru i okolini, zatim za nezakonitu naplatu čekova i obveznica. 

Pobjeda je u maju prošle godine objavila fotografiju tadašnjeg premijera Dritana Abazovića sa Denizom Aksuom, rođakom uhapšenog Čamgoza. Tada su, pozivajući se na svoje izvore, objavili i podatak da turski istražitelji provjeravaju da li traženi turski bjegunac pokušava preko vrha crnogorske izvršne vlasti da izdejstvuje dobijanje azila u Crnoj Gori. Od tužilatva se očekuje da ovaj slučaj brzo rasvijetli.

Postoji još jedna sporna situacija, koja će kako saznajemo biti predmet interesovanja SDT, posebno ako se zna da su za taj predmet zainteresovani američki istražni organi. Naime, nedavno je objavljena, nezvanična informacija da je ministar pravde Andrej Milović odobrio hapšenje ruskog državljanina A.M, koji je, kako su tvrdili mediji, u Crnoj Gori, osumnjičen zbog nezakonitog miješanja u izborni proces u SAD i nezakonitog finansiranja u SAD. Ovo je uslijedilo nakon što su SAD uputile zahtjev Crnoj Gori za “privremeno pritvaranje” A.M.

Nalog za hapšenje izdao je okružni sud u Njujorku. Postojala je sumnja da se ovaj okrivljeni ne nalazi u Crnoj Gori, ali da je planirao dolazak. Objavljivanje ove informacije moglo je značiti slučajno ili ne upozorenje ovom bjeguncu.

Porota u Arizoni podigla je optužnicu protiv 18 osoba zbog sumnje da su se miješali u predsjedničke izbore 2020. Među njima su i članovi tima bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, prenio je Reuters krajem aprila pozivajući se na mišljenje Višeg suda okruga Marikopa u Arizoni i državnog tužioca Krisa Mejsa.

Umjesto da Milović da odgovore na neka od ovih pitanja, on se prije neku noć obreo na proslavi koju je Darko Šuković organizovao povodom 30 godina novinarskog rada u vinskom podrumu Šipčanik. Među zvanicima pored Milovića su bili Milo ĐukanovićFilip Vujanović, smijenjeni urednik „Pobjede“ Draško Đuranović, reis Islamske zajednice Rifat Fejzić kao i neki pojedinci iz tzv. Crnogorske pravoslavne crkve.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više