CG Info
Vijesti

Dps plaši Bosnjake i mrtvim četnicima kako ne bi ušli u Vladu

Rekonstrukcija Vlade je dogovorena i uslijedice do kraja naredne nedelje saznaje Pprtal CG Info. Čekaju se još Bošnjaci kojima je premijer ponudio ulazak u Vladu kako bi bile zastupljene sve manjine i kako bi Vlada bila preslikana Crna Gora u malom.

Bošnjaci su na pragu da udju, ali imaju snažne opstrukcije preko pojedinih kadrova koji ne mogu da se odupru čelnicima bivšeg režima. Što zbog prijateljski odnos, a neki i zbog zajedničkih poslova. Međutim, uprkos pritiscima i prijetnjama čak i mrtvim četnicima, velika vjerovatnoća je da će oni biti dio buduće Vlade.

Nije poznato koje resora je Milojko Spajiç obećao, ali je jedna od varijanti da se neka ministarstva ppdijele i tako napravi mjesta za ulazak ministara iz redova BS, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije.

Poznato je da će novi ministri biti Maja Vukićević, koja je inače planirana i za mjesto potpredsjednice Vlade, Simonida Kordic, Slaven Radunović i Budimir Aleksić.

U pregovorima je zapelo oko mjesta ministra prosvjete koje pripada NSD, ali je na pomolu rješenje. Sadašnja ministarka će ostati u Vladi kao čelni čovek budućeg ministarstva nauke, dok će Aleksić biti ministar prosvjete.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više