CG Info
Vijesti

Istorijska većina garant stabilnosti i reformi

Skupština Crne Gore danas bi trebalo da izglasa rekonstrukciju Vlade, u koju ulaze Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Bošnjačka stranka. Na početku sjednice predsednik parlamenta Andrija Mandić predočio je premijerove predloge za izbor novih i razrješenje ranijih članova Vlade.

U uvodnoj riječi, Spajić je rekao da imamo istorijsku većinu, koja je testament da će Crna Gora biti stabilna i da će zemlja moći da se posveti suptinskim temama, integracijama, ekonomiji i socijalnoj politici.

“Danas je Crna Gora najpomirenija u svojoj istoriji. Svaka žrtva je bila primjerena i ova većina je garant jedne stabilnosti i usješnosti. Postajemo primjer u regionu zajedničkog života i rada”, rekao je premijer. 

Poslanica Jevrosima Pejović rekla je da bi bilo važno da su poslanici materijal dobili ranije, te da su znali makar dan prije koji će sve resori činiti našu buduću vladu. 

“Molim Vas da se ovakve stvari ubuduće ne dešavaju jer je ovo iznad svega obraz naše institucije”, rekla je Pejović. 

Filip Adžić (GP URA) rekao je da je velika bruka za Crnu Goru današnja sjednica, te da taster poslanici ne znaju ni za koga glasaju. On je rekao da je aktuelna većina unizila sve institucije. 

“Ovo je bruka”, rekao je Adžić. 

Mandić je rekao da kada se glasalo o izboru 43. Vlade u kojoj je Adžić bio ministar, 98 odsto poslanika nije ni znalo ko je Adžić. 

Većinom glasova, (48 protiv i jedan za) odlučeno je da prilikom zakazivanja ove sjednice nije povrijeđen poslovnik Skupštine Crne Gore. 

Mandić je rekao da se danas ne bira nova vlada, i da je sve u vezi predlaganja izbora i imenovanja i nastavka sjednice urađeno u skladu sa zakonom i poslovnikom. 

Poslanik SD Crne Gore Boris Mugoša rekao je da je povrijeđena procedura za zakazivanje nastavka sjednice parlamenta. On je rekao da danas imamo potpuno izmijenjenu strukturu Vlade, pa je po mišljenju nekih pravnika, morala da se predloži nova, 45. Vlada, a ne da se ide s ovim imenovanjima. 

“To ostavljam Ustavnom sudu”, rekao je Mugoša. 

On je rekao da većina iskazuje silu i bahatost. 

“Pobijediće građanska, kulturna, emancipovana, osvijećšena građanska Crna Gora, to vam garantujem”, rekao je Mugoša. 

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više