CG Info
Vijesti

Srbi prvi put, Bošnjaci povratnici u izvršnoj vlasti

Skupština Crne Gore podržala je na današnjoj sjednici rekonstrukciju Vlade, u koju ulaze Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija i Bošnjačka stranka. Premijerove predloge za imenovanje novih članova Vlade podržalo je preko 50 poslanika.Ovo je prvi put od 1997.godine da su Srbi dio crnogorske Vlade. U izvršnu vlast, vratili su se i Bošnjaci. Ovo Jr Vlada koju ima istorijsku podršku u parlamentu. Za rekonstrukciju Vlade glasalo je 53 poslanika.

Premijer je predložio, a većina u parlamentu prihvatila, da Aleksa Bečić bude potpredsjednik Vlade za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, da Filip Ivanović bude potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove a Budimir Aleksić potpredsjednik Vlade za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicama. 

Milun Zogović novi je potpredsjednik Vlade za infrastrukturu i regionaini razvoj. 

Ervin ibrahimović je potpredsjednik Vlade za međunarodne odnose i ministar vanjskih poslova, prof. dr Saša Mujović, ministar energetike, Bojan Božović, ministar pravde a Slaven Radunović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine. 

Simonida Kordić je ministarka turizma, Maja Vukićević ministarka saobraćaja a Damjan Ćulafić, ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, a Dragoslav Šćekić ministar sporta i mladih. 

Naida Nišić je ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga, Filip Radulović ministar pomorstva, Mirsad Azemović ministar dijaspore, a Damir Gutić, ministar socijalnog staranja, brige o porodici i demografije. 

Prihvaćen je predlog da Admir Šahmanović bude ministar rudarstva, nafte i gasa a Ernad Suljević ministar regionalno-investicionog razvoja i saradnje sa nevladinim organizacijama. Milutin Butorović je novi ministar bez portfelja.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više