CG Info
Sport

Hamiltonu pomiješana osjećanja zbog trke u Belgiji

Vozač Mercedesa, Luis Hamilton rekao je da su mu pomiješana osjećanja i izrazio je saosjećanje sa timskim kolegom Džordžom Raselom, nakon što mu je dodijeljena pobjeda poslije diskvalifikacije Rasela u trci Formule 1 za Veliku nagradu Belgije.

Rasel je u nedjelju popodne pobijedio u Belgiji poslije neizvjesne borbe sa Hamiltonom u završnici trke. Osim dobre vožnje, Rasel je pobijedio i zahvaljujući dobroj taktici, pošto je išao na jednu zamjenu guma u odnosu na konkurente, među kojima je bio i Hamilton.

Mediji navode kako je Raselu oduzeta pobjeda pošto je poslije trke na mjerenju utvrđeno da je njegov bolid bio lakši 1,5 kilograma od dozvoljene težine.

“Pomiješana su mi osjećanja zbog rezultata trke. Naravno da sam srećan zbog pobjede, ali saosjećam se sa Džordžom, razočaravajuće za ekipu je što nije uzela dvostruku pobjedu”, rekao je Hamilton, prenio je Skaj.

“Sjajna vožnja Džordže, veoma sam razočaran zbog tebe i ekipe koja je izgubila pobjedu ali i naša prva dva mjesta, koje je zaslužila. Hajde da nastavimo da radimo na još jednoj dvostrukoj pobjedi u drugom dijelu sezone”, dodao je Hamilton na društvenim mrežama.

Rasel je poslije odluke tehničkog delegata Međunarodne automobilske federacije (FIA) rekao da mu je srce slomljeno.

“Srceparajuće. Bolid je lakši za 1,5 kilograma i diskvalifikovan sam. Dali smo sve od sebe na stazi i ponosan sam što sam prvi prošao kroz cilj. Čeka nas još mnogo toga”, naveo je Rasel na društvenim mrežama.

Rasel i Hamilton su u nedjelju ostvarili prvu dvostruku pobjedu za Mercedes još od trke u Sao Paolu u novembru 2022. godine.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više