CG Info
Vijesti

U pauzama blaćenja crkve i saradnje sa DPS-om, Bošnjak savjetuje Jakova

Potpredsjednica Pokreta za promjene (PzP) Branka Bošnjak u naredna dva mjeseca biće imenovana za savjetnicu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, saznaje portal Press iz izvora bliskih PzP-u.

U međuvremenu, predsjednika Milatovića sa savjetničke pozicije su napustili Aleksandar StijovićGoran Delić Biljana Papović, pa se postavlja pitanje koliko će Bošnjak izdržati na tom mjestu.

Branka Bošnjak, koja je i predsjednica Odbora Pokreta za promjene Glavnog grada, zagovara i predizbornu koaliciju sa Pokretom za Podgoricu, koji je blizak predsjedniku države. Takođe, Bošnjak ima veoma kritički odnos prema aktuelnom premijeru Spajiću i bivšim kolegama iz ZBCG-a, koji od nedavno participiraju u Vladi Crne Gore. Ona se nedavno brutalno obrušila i na Srpsku pravoslavnu crkvu. Interesantno je da je upravo ona jedan od glavnih inicijatora rušenja vlasti u Podgorici zajedno sa DPS-om.

U prethodnom sazivu Skupštine Crne Gore, Branka Bošnjak je bila potpredsjednica crnogorskog parlamenta. Nakon održanih parlamentarnih izbora 11. juna 2023. godine, PzP, na čijem je čelu Nebojša Medojević, ostao je bez izbornog cenzusa i sada ima status vanparlamentarne partije.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više