CG Info
Politika Vijesti

Demokrate traže spas u PES-u, a duguju Ivanoviću

Demokratska Crna Gora čini sve da na predstojeće izbore u Podgorici ide u koaliciju sa PES-om. Svjesni da su zbog pogrešne politike koju svo vrijeme vode kako bi vratili dug Željku Ivanoviću u zamjenu za nenapadanje, poslednjih dana i nogama i rukama grobu da dodju do koalicije sa PES-om koji je izvjesni pobjednik izbora.

U namjeri da ovaj njihov zahtjev postane realniji počeli su da dogovaraju široku koaliciju i na lokalnom nivou koja bi bila preslikana sa državnog nivoa. Ono što se svakako ne smije zanemariti je činjenica da Demokrste nisu baš najpouzdaniji partner. O tome svjedoči koaliranje sa Dritanom Abazovićem kojeg su posle izbora izbacili na prvoj krivini zbog ministarki fotelja.

Da li će se to desiti i PES-u kad im završi posao, a matematika kaže da samo preko te partije mogu izboriti cenzus, ostaje da se vidi. Da li će pritisak Željka Ivanovića učiniti da se vrate na fabrićka podešavanja i da se u jednom momentu, ako budu oni tas na vagi priklone predsjedniku Milatoviću, visjećemo ubrzo. Kako saznajemo na ovaj scenario upozoravaju i Bošnjaci i DF, ali i takozvano zdravo krilo Demokrstske Crne Gore.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više