CG Info
Politika Vijesti

Dobričanin neće sa Jakovovim prelatačima

press-logo-light

Dok su poslanice Pejović i Ćinćur kritikovale odluku većine da se usvoji rezolucija o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen, sa druge strane Dobričanin je tvrdio da se priča o Jasenovcu “razvodnjava”, a da se Dahau i Mauthauzen, koji su dio holokausta, spuštaju na nivo genocida.

Međutim, nije rezolucija o Jasenovcu jedino pitanje po kome različit stav imaju Dobričanin sa jedne, te Pejović i Ćinćur sa druge strane. Prilikom usvajanja IBAR zakona, Dobričanin je glasao za predložene zakone Vlade, dok su Pejović i Ćinćur zajedno sa opozicijom predlagale amandmane na zakone o RTCG-u.

Juče je i predsjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović saopštio: “poražavajuće je kada predsjednik Milatović kaže da DPS nije dovoljno transformisan. Dovoljno? Ta riječ je uvredljiva i zlokobna za blisku budućnost.”

Nakon zajedničkog glasanja opozicije i odbornika Pokreta za Podgoricu u Skupštini Glavnog grada i zajedničkog djelovanja poslanica Pejović i Ćinćur sa opozicijom u državnom parlamentu, očigledno je i da Ujedinjena Crna Gora pravi distancu u odnosu na odbornike i poslanice bliske predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više