CG Info
Politika Vijesti

Milović htio da bije Milatovića, sad ih spojila patološka mržnja prema Spajiću

Bivši ministar pravde Andrej Milović zakopao je “ratne sjekire” sa Milatovićem i Abazovićem i dogovorio sinhronizovano djelovanje protiv Spajićeve Vlade, saznajemo iz više izvora.

Iako je bio na meti kritika predsjednika države i GP URA zbog odbijanja da isporuči kontroverznog turskog državljanina Binalija Ćamgoza, nakon što je isključen iz PES-a i smijenjen u Vladi, očigledno je da disonantnih tonova više nema na relaciji Milovića sa jedne, te Abazovića i Milatovića sa druge strane.

Poznato je da je Andrej Milović na jednoj od sjednica partijskih organa htio da bije Milatovića, ali ih je sada spojila patološka mržnja prema Spajiću.

Kako nezvanično saznajemo, Milović osim što je uspostavio dobre odnose sa predstavnicima opozicije na lokalnom i državnom nivou, nekoliko puta se sastao i sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, što nije bila praksa dok je bio u PES-u.

Nekadašnji funkcioner te partije, Andrej Milović, planira da nastupi samostalno na podgoričkim izborima, a okosnica kampanje će biti kritika na račun bivših kolega iz PES-a.

U međuvremenu već je došlo do verbalnih čarki između PES-a i Milovića, a u vezi isporučenja Do Kvona, odnosno Binalija Ćamgoza.

Bez obzira na zahtjev Turske, bivši ministar pravde nije isporučio Ćamgoza toj zemlji, što je izazvalo velike kritike crnogorske javnosti, a nezvanično to je bio i najvažniji razlog zašto je Milović isključen iz PES-a.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više