CG Info
Politika

Mujović: Nema zapošljavanja bez saglasnosti ministarstva

EPCG grupa u posljednje tri godine prepoznata je po ogromnom zapošljavanju. U cilju kontrolisanja ove pojave, na kolegijumu Ministarstva sa predstavnicima energetskih kompanija donijeta je odluka da svako buduće zapošljavanje u ovim kompanijama mora biti uz saglasnost resora energetike, rekao je, u intervjuu za Bankar, ministar energetike Saša Mujović.

Rekao je da je imenovanjem za ministra svojevemeno zatekao političke odbore direktora državnih kompanija, gdje su pojedini članovi radili isključivo u korist svojih partija, i podsjetio da je uticao na izbor odbora direktora EPCG i kćerki kompanija u dijelu u kojem ima zakonsko pravo, a u cilju profesionalizacije odbora, jer u sadašnjim odborima direktora one članove iz reda istaknutih profesionalaca niko ne može osporiti, zbog nivoa ekspertskog znanja i reputabilnosti.

Mujović je izdvojio CGES kao pozitivan primjer poslovanja u energetskom sektoru.

“Izdvojio bih CGES kao pozitivan primjer poslovanja i to ne samo kada je riječ o pozitivnom finansijskom bilansu na kraju godine, već i kada je riječ o uspješno realizovanim projektima, te pokazanoj proaktivnosti u cilju modernizacije elektro-energetskog sistema. Podsjećamo i na aktivnosti menadžmenta CGES-a, koje su uslijedile nakon regionalnog poremećaja u napajanju električne energije koji se desio 21.juna, u cilju snažnije regionalne koordinacije i saradnje”, naveo je.

Kako je dodao, i CEDIS će, prema najavama, tekuću godinu završiti sa pozitivnim rezultatom iz poslovnih aktivnosti.

“U prvih šest mjeseci ove godine, ostvareni rezultat iz poslovnih aktivnosti je pozitivan. Poznato je da sam insitirao da menadžment preduzeća preduzme sve aktivnosti u cilju otklanjanja nepravilnosti koje su konstatovane izvještajem DRI i na tome se intenzivno radi”, rekao je ministar.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više