CG Info
Politika Vijesti

Za Jovanovića nije prihvatljivo da Zenović bude predsjednik SO Budva

Čelnik liste „Budva-naš grad“ Nikola Jovanović kazao je da njihovoj listi nije prihvatljivo da Đorđe Zenović bude na čelu SO Budva.

U budvi je u toku sjednica gradskog parlamenta na kojoj se raspravlja o predsjedniku SO. Sjednica je zakazana na inicijativu Demokrata koji su za predsjednika parlamenta predložili Zenovića.
Jovanović je kazao da o kolegi Zenoviću ima samo riječi hvale, ali da se ovom inicijativom želi steći neki politički poen.
– Kolege iz Demokrata, to se ne radi na takav način – kazao je Jovanović. 

Poručio je da neće dozvoliti da se iko igra sa njima i da neće dozvoliti da ih politički nadmudri. 

– Ova inicijativa je samo kukavičje jaje kako bi se zamaskirale oči. Namjera je da Vlada uzme sve u svoje ruke i da uvede prinudnu upravu koja će Budvom upravljati tri mjeseca. Mi to nećemo dozvoliti – uvjerava Jovanović. 

Odbornica Demokrata Dragana Kažanegra Stanišić poručila je na sjednici da je Zenović izuzetan čovjek za tu funkciju. 

– Budva je zaboravila u zadnje vrijeme na vrijednosti koje treba afirmisati. Pojedinim obrascima ponašanja treba stati na kraj, a mislim da će Zenović to i uraditi  – kazala je ona. 

Prema njenim riječima, Budva je degradirana i više ne liči na kraljicu Mediterana. 

– Zato je danas važno da izaberemo predsjednika skupštine opštine. Njegovo imenovanje je od izuzetne važnosti. Njega krase najfinije karakterne osobine, a da su takve osobine krasile i ranije gradonačelnike Budva sada ne bi bila tu gdje se nalazi – ukazala je Kažanegra Stanišić. 

Podsjećamo, rok za konstituisanje budvanskog parlamenta ističe u ponoć.  Ukoliko ne bude izabran predsjednik Skupštine opštine, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović raspisaće nove izbore.

Izvor: Dan

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više