CG Info
Politika Vijesti

Posvadjali se oko funkcija, prave račun bez krčmara

Kampanja za podgoričke izbore još praktično nije ni počela, ali zato jeste svađa oko funkcija i to oko koalicija koje još zvanično nisu ni formirane. Prema saznanjima CGO INFO, stvari u koaliciji “Vijesti” ne ide po planu. Naime, osim što je Željko Ivanović već jednom ponizio predsjednika države i primorao ga da prihvati Luku Rakčevića kao nosioca buduće liste na kojoj će biti i Milatovićev Pokret za Podgroricu, sada mu je ponudio pet odbornika među prvih deset. Ivanović smatra da će deset odbornika sa te liste imati siguran prolaz.

Osim toga u slučaju pobjede na izborima, a što je malo realno bez koalicije sa DPS, Ivanović je Milatoviću ponudio ponižavajuće funkcije u glavnom gradu. Upravo je tu zapelo u pregovorima, pa neće biti iznenađenje da Abazović i Milatović idu u dvije kolone. Međutim, taj scenario nije prihvatljiv za Ivanovića, a on se pita, koji je na jednom sastanku koji su imali ova trojica u jednom ulcinjskom restoranu kazao “ako idete samostalno, izgibosmo bez metka”.

Ni sa druge strane nije poznato kako će koalicija okupljena oko Milojka Spajića na podgoričke izbore. Iako DF zagovara dobitnu varijantu koja bi garantovala oko 60 posto podrške da se preslika koalicija sa državnog nivoa, u PES-u su mišljenja da bi bolji rezultat bio ostvaren da se ide u dvije kolone. PES, Demokrate, SNP i bošnjaci sa jedne, a sa druge NSD, DNP, Dajković, Milačić i Danilović.

Analitičari smatraju da ovako ne bi bilo prosipanja srpskih glasova, što bi i odnijelo prevagu.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više