CG Info
Politika Vijesti

Jakov i DPS planiraju Željka Ivanovića za premijera

Ukoliko “antivladin” blok bude imao većinu u glavnom gradu na izborima 29. septembra, trenutna aktuelna većina na nivou države će biti pod pritiskom da organizuje vanredne parlamentarne izbore do kraja godine.

U tom slučaju bi sadašnja opozicija vjerovatno nastupila u tri kolone. Jednu kolonu bi predvodio DPS, drugu kolonu bi činio Evropski savez (SD, SDP, LP), a treću kolonu bi okupio jedan od osnivača medija “Vijesti” Željko Ivanović. Nejasno je samo da li bi se Stranka evropskog progresa (SEP) Duška Markovića pridružio “Evropskom savezu” ili Ivanoviću.

Međutim, kolumnista “Vijesti” je favorit aktuelnog predsjednika države Jakova Milatovića i predsjednika GP URA Dritana Abazovića za budućeg premijera Crne Gore.

Model koji bi se primijenio u Podgorici, u velikoj mjeri bi se preslikao i na državni nivo. To znači da bi DPS pružao oročenu manjinsku podršku za formiranje lokalne i državne vlasti “Evropskog saveza” na čelu sa Damirom Šehovićem i Željkom Ivanovićem, a ako bi saradnja funkcionisala, mandat nove većine bi trajao puni mandat.

PRESS

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više