CG Info
Politika Vijesti

Mujović gradonačelnik, DPS stabilan, Jakov na ivici da bude dvocifren

Nosilac liste Pokreta Evropa sad -Demokrate gotovo sigurno će biti novi gradonačelnik Podgorice, ukoliko se u poslednjoj nedjelji kampanje ne dogodi neka drastična promjena. Aktuelni predsjednik Jakov Milatović koji je u koaliciji sa URA, na ivici je da bude dvocifren, dok DPS I DF I dalje imaju stabilno biračko tijelo. To su podaci jedne agencije koja je radila anketu za potrebe DPS, saznaje CG INFO.

Prema tom istraživanju Mujovića podržava 29,8 % birača u Podgorici, Nermina Abdića DPS 30,2 %, Jelenu Borovinić Bojović 22,7 %, a Jakova Milatovića, odnosno Luku Rakčevića 9,1%. Po istoj anketi Boris Mugoša ima podršku 3,5 % , Bošnjačka stranka 2% dok su svi ostali ispod cenzusa.

Projekcija je da će koalicije koje predvode Mujović i Borovinić imati 31 od ukupno 59 odbornika, a da će Bošnjaci ćiji mandat vrijedi 0,7% imati dva odbornika. Što bi značilo da će aktuelna parlamentarna većina imati apsolutnu vlast u Podgorici.

Rađena je i analiza strukture birača pa se došlo do podatka da Mujović najveću podršku uživa među građanima u centru grada, dijelu preko Morače, Zlatici i Maslinama, Abdić na Koniku, Draču, Staroj Varoši i centru grada, Milatovic i Rakčević, Piperima, Rogamima, Bioče i dijelom Zabjelo.

Ova agencija je na osnovu analize dosadašnje kampanje došla do podataka da je pozitivnu kampanju vodila koalicija oko Jelene Borovinić Bojović, Preokret i doktor Vuk Kadić, a najnegativniju lista čiji naziv nosi ime predsjednika države Jakova Milatovića I Podgorička lista Andreja Milovića.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više