CG Info
Politika Vijesti

UNCG: Medijski bojkotovati Jakova Milatovića

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) poziva ostala profesionalna udruženja da se solidarišu sa novinarom RTCG- a koja je bila meta verbalnog napada predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, na taj način što će naredna dva mjeseca bojktovati njegove konferencije za štampu i saopštenja koja dolaze iz predsjedničkog kabineta.

“Jakov Milatović je zaslužio prezir novinarske zajednice i UNCG smatra da novinari ne smiju olako preći preko incidenta koji je Jakov imao sa novinarom RTCG-a. Ukoliko sve to prođe bez ikakve reakcije novinarskog esnafa, velika je šansa da i ostali krenu Jakovljevim stopama i omalovažavaju novinare gdje stignu”, poručuju iz UNCG.

UNCG poziva ostala profesionalna udruženja u Crnoj Gori da prestanu sa, kako kažu, svađama i da pokušaju da dogovore barem elementarnu zaštitu članova.

“Naredna dva mjeseca predsjednik Crne Gore mogao bi da održava konferencije za štampu i da svoja politička saopštenja saopštava zidovima i stolicama, a umjesto izvještaja uticajne televizije bi emitovale crni slajd sa objašnjenjem o bojkotu predsjednika države”, poručuju iz UNCG.

UNCG, kako kažu, nema iluziju da će ovaj predlog prihvatiti ostala udruženja, kao i kolege novinari.

“Jer su naši članovi, kao i njihovi predstavnici u udruženjima, zakrvljeni i jedni druge nazivaju domaćim izdajnicima. Omraza među novinarima ponekad prelazi omrazu među političarima i na žalost nema nade da će uskoro biti bolje”, poručuju iz UNCG.

Na ovaj način, kako kažu, UNCG diže glas protiv omalovažavanja novinara i poziva cjelokupnu domaću javnost da se sa poštovanjem odnose prema novinarima.

“Predsjednik bi u tom pogledu trebalo da daje primjer drugima, ali u Crnoj Gori, ne prvi put, sa bitnih političkih adresa nastavlja se praksa DPS-a da se prema medijima ponašaju u skladu sa svojim interesima i političkim stavovima. Tome su donekle krivi i sami novinari, ali ukoliko nas ne ujedini pomenuti Milatovićev nastup onda ne znamo šta to još treba da se desi, pa da se novinari okrenu sebi i zaštiti svoje profesije”, zaključuje se u saopštenju koji potpisuju Tihomir Burzanović, predsjednik UNCG i Ivan Milošević, sekretar.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više