CG Info
Politika Vijesti

Milatović i Abazović umislili da se svijet vrti oko njih

Građanski pokret URA je od političke organizacije koja je sa tri poslanika poslije istorijskih izbora u avgustu 2020. godine, sa pozicije “tasa na vagi” srušila Đukanovića a potom tri godine dominantno učestvovala u vlasti, ipak ostala patuljasta politička organizacija crnogorske političke scene.


Bespotrebno rušenje vlasti u Podgorici, skupa sa PZP-om i odbornicima Pokreta za Podgoricu, kao i neizlazak na lokalne izbore u Kotoru iako je na prethodnim kotorskim izborima 2020. godine GP URA osvojila 5,8 odsto glasova i jednog odbornika: govori o čudnim potezima i ljuljanjima te političke organizacije.


Čudno je i ponašanje Jakova Milatovića, čijim je odbornicima u Podgorici PES pošteno nudio proporcionalno učešće u vlasti u okviru kvote koju je jedinstveni odbornički klub dobio tokom prvobitne raspodjele mandata u tom gradu.

Ta fer ponuda je odbijena s čudnim izgovorom odbornice Nađe LJiljanić: da se Pokret za Podgoricu “ne prodaje za fotelje”!?

Tvrdnja LJiljanićke, koja je pri vrhu sadašnje izborne liste Jakova Milatovića, da se “ne prodaju za fotelje” i fakt da ta lista ultimativno traži ključnu fotelju: gradonačelnika Podgorice za Luku Rakčevića, ma kako prošli na izborima, predstavlja retorički i politički apsurd.

Opet, Jakov i Dritan u Podgorici izigravaju “političke vedete” umišljajući da se čitav svijet mora vrtjeti oko njih, a nije im na pamet palo da skupa izađu na izbore u Kotoru, recimo.

Ne može se ne primjetiti da Jakovljeve političarke, poslanica Jevrosima Pejović i odbornica Nađa LJiljanić vuku čudne poteze koji obiluju visokom dozom političke histerije, što očito nanosi štetu pokušaju predsjednika Milatovića da se sada profiliše na političkoj sceni.

Vrlo je moguće da se predsjednik države pod njihovim dominantnim uticajem počeo takođe frustrirano, neadekvatno ponašati i vući očigledno loše političke poteze.

Da su Abazović i Milatović rekli da će sa listama koje predvode Saša Mujović i Jelena Borovinić Bojović činiti vlast u Podgorici, funkcionerska mjesta u upravi grada podijeliti proporcionalno, te da će lista koja najbolje prođe na izborima dati gradonačelnika, izbori u Podgorici bi protekli u normalnom režimu i bili bi lišeni prljave kampanje.


Ovako je ispalo da grupacija Milatovića “ne žele fotelje”, osim one ključne koja im sigurno ne pripada ako njihova lista osvoji četvrto mjesto na izborima.
Po toj političkoj logici, Jakov Milatović je poslije prethodnih izbora u Podgorici lijepo trebao ustati sa fotelje gradonačelnika i predati je Luki Rakčeviću. Zašto nije!?Jer je to apsurd koji ni u ludilu ne bi prihvatio, a kojeg sada nameće kao model skupa sa Dritanom Abazovićem.


Za par dana će se dogoditi izbori u Podgorici, pa ćemo vidjeti kakva će biti volja građana.
Reklo bi se da domaći političari često potcjenjuju inteligenciju naroda, pa se poslije čude šta im se desilo na izborima.


Vojin Grubač

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više