CG Info
Politika Vijesti

Medojević podržava plan Milatovića i Abazovića da ruše Spajićevu Vladu sa DPS-om

Nekadašnji odbornici Pokreta za promjene Mladen Jovanović i Goran Šćepanović isključeni su iz partije nakon što su odbili da podrže inicijativu opozicije za skraćenje mandata.
Međutim skraćenje mandata je podržala odbornica Anika Bajić, koja je kazala da zastupa zvaničan stav Pokreta za promjene.
Nakon izvršene rekonstrukcije Vlade, te najave realizacije programa Evropa sad 2, Milatović i Abazović su u saradnji sa DPS-om ubrzali plan za skraćenje mandata u Podgorici. To je nakon početnog kolebanja, podržao i Nebojša Medojević na insistiranje potpredsjednice partije Branke Bošnjak.
Procjene su bile da svako odlaganje izbora ide u prilog PES-u, pogotovo u susret sprovođenja programa Evropa sad 2.
Zato se prihvatio rizik da se i sa DPS-om izvrši skraćenje mandata, samo da bi se što prije organizovali izbori u Podgorici.
Takođe, plan je da vlast koja bude zavisila od Milatovićevog pokreta, URA-e i PzP-a dobije gradonačelnika Podgorice, po cijenu manjinske podrške DPS-a i novoformiranog Evropskog saveza.
To bi bila uvertira za rušenje vlasti na državnom nivou, čiji bi se legitimitet doveo u pitanje nakon eventualnog izbornog poraza u Podgorici, a što se već uveliko najavljuje iz državnog parlamenta.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više