CG Info
Crna hronika Hronika Vijesti

Prijava protiv “prve dame kavačkog klana”: Zvicer osumnjičena za divlju gradnju

Supruga odbjeglog vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera, Tamara Zvicer, osumnjičena je za gradnju objekta bez dozvole. Osim protiv nje, krivična prijava podnesena je i protiv Krsta Maroša i Aleksandra Savića. Prijavom je obuhvaćena i firma čiji je osnivač i izvršni direktor “prva dama kavačkog klana”.

-Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finananijskih istraga su 14.08.2024. godine podnijeli tri krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, protiv tri fizička i jednog pravnog lica zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo građenje objekata bez prijave i dokumentacije za građenje iz Krivičnog Zakonika Crne Gore. Naime, utvrđeno je da su vlasnici katastarskih parcela 747/1 i 748/1 KO Kavač, koje su u vlasništvu pravnog lica “Trpeza” doo Kotor, čiji je osnivač i izvršni direktor T.Z. (40) i katastarske parcele 747/2 KO Kavač u vlasništvu K. M. (46) i katastarske parcele 748/2 KO Kavač u vlasništvu A. S. (51), počinili krivično djelo koje im se stavlja na teret, na način što su bez prijave gradnje i građevinske dozvole izdate od nadležnog organa, izvodili radove na saobraćajnici koja prolazi kroz sve četiri navedene parcele, saopšteno je iz Uprave policije.
Nakon izvršenog krivičnog djela i pored izdate mjere zabrane od strane urbanističko-građevinske inspekcije 31. jula prošle godine, kako je utvrđeno u postupku izviđaja, prijavljeni su nastavili sa radovima na pomenutoj saobraćajnici. Iz policije napominju da prostornim planom Opštine Kotor na predmetnim parcelama nije predviđena saobraćajnica, dvije parcele su o kulturi šuma, a preostale dvije parcele su namijenjene za gradnju naselja.
– Kompletna teritorija Opštine Kotor je u zahvatu prirodnog i samostalnog dobra, iz čega proizilazi da je prilikom pribavljanja UT uslova, na kompletnoj teritoriji opštine Kotor neophodna saglasnost Zavoda za zaštitu kulturnih dobara što prijavljeni takođe nijesu imali, dodaju iz policije.

Pojašnjavaju da se dva procesuirana lica u evidencijama Uprave policije vode kao članovi jedne visokorizične organizovane kriminalne grupe koja djeluje na međunarodnom i transnacionalnom nivou, dok je treće lice identifikovano kao dio njihove kriminalne mreže.
– Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastaviće sa intezivnim aktivnostima u svim aspektima svoje nadležnosti na neutralisanju djelovanja organizovanih kriminalnih grupa, otkrivanju i procesuiranju svih lica koja vrše krivična djela protiv životne sredine, odnosno građenja bespravnih objekata na cijeloj teritoriji Crne Gore, a naročito na zaštićenim područjima, zaključuju iz policije.

Tamara Zvicer javnosti je postala poznata 2020. godine kada je spasila muža od atentata u Ukrajini. Kada su napadači “otvorili vatru”, nanoseći njenom suprugu teške tjelesne povrede, ona je potegla pištolj i zapucala u njihovom pravcu.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više