CG Info
Politika

Jelena Perović više nije na čelu ASK-a

Savjet Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) jednoglasno je razriješio direktoricu ASK Jelenu Perović. Savjet je prethodno dobio informacije o postupcima koji se vode protiv Perović pred Specijalnim državnim tužilaštvom (SDT).

Jedna od tačaka dnevnog reda današnje sjednice bilo je upoznavanje sa dokumentacijom koju je Perović podnijela na konkursu za izbor direktora Agencije i na osnovu koje je bila izabrana od prethodnog saziva Savjeta Agencije. 

Nakon rasprave o toj i nekoliko drugih tačaka, oko 15.20 časova, na dnevnom redu Savjeta našla se i mogućnost da bude razriješena direktorica ASK Jelena Perović. Inicijativa o tome pokrenuta je na predlog pet članova Savjeta. Nakon glasanja, Savjet je jednoglasno donio odluku da se pokrene postupak razrješenja Jelene Perović. 

Prethodno je ukazano da se pred SDT-om protiv direktorice vodi postupak zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja. Osim toga, svi članovi Savjeta su bili uzdržani povodom izvještaja o radu ASK za prošlu godinu, a posebno jer je novi sastav savjeta nedavno izabran pa nijesu ni učestvovali u izradi izvještaja.

Oko 15.40 časova, Savjet je jednogasno razriješio Jelenu Perović sa mjesta direktorke ASK-a. 

“Predlažem da Savjet ASK na osnovu zakona donese odluku o razrješenju Jelene Perović zbog povrede zakona o sprečavanju korupcije”, kazao je predsjednik Savjeta Pavle Ćupić. 

To je jednoglasno usvojeno. 

Ćupić je rekao da danom razrješenja prestaju da važe sva ovlašćenja koja je ona prenijela druga lica po bilo kom osnovu. 

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više