CG Info
Politika Vijesti

DPS-u ne smeta Jakovov srpski jezik

Na bezbjednosnom forumu GLOBSEC koji se juče završio u Pragu, najveću pažnju je izazvao nastup predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Na upadicu predsjednika Srbije da predsjednik Crne Gore govori srpskim jezikom, Milatović je to potvrdio, sa obrazloženjem da ga neki nazivaju i drugačije. “To je praktično isti jezik lingvistički. Neki ga zovu drugačije”, objasnio je predsjednik.

Međutim, ovog puta takav stav nije izazvao reakciju dijela opozicije predvođene DPS-om. Sagovornici portala PRESS koji su željeli ostati anonimni, smatraju da je evidentno međusobno nenapadanje između opcije koju predvodi Milatović i struktura koje su nasljednice politike Mila Đukanovića, pogotovo nakon skraćenja mandata u podgoričkom parlamentu.

Iako je više izvora koji su dostupni portalu PRESS potvrdilo da se dogodio nezvaničan sastanak između Đukanovića i Milatovića u Pragu, reagovao je Kabinet predsjednika Crne Gore sa tvrdnjom da se radi o neistini, te da se zadnji susret između Milatovića i Đukanovića desio na primopredaji predsjedničke funkcije.

Sumnju da postoje dogovori između DPS-a i strukture oko Milatovića, dodatno je podgrijao i lider DNP-a Milan Knežević, koji je javno pozvao Dritana Abazovića i Jakova Milatovića da se ograde od mogućnosti koaliranja sa DPS-om.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više