CG Info
Crna hronika Hronika

Tamari Zvicer oduzet “audi”, policija utvrdila da je ukraden

Supruzi navodnog vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera, Tamari Zvicer, policijski službenici oduzeli su automobil marke ,,audi Q8“ pošto je utvrđeno da je ukraden i da se nalazi na potjernici Interpola. Akciju su izveli službenici Regionalnog centra bezbjednosti ,,Jug“ – Odjeljenja bezbjednosti Tivat u nastavku aktivnosti koje se odnose na neutralisanje djelovanja visoko rizičnih kriminalnih grupa i mapiranja imovine operativno interesantnih i sa njima povezanih lica.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, u mjestu Opatovo u Tivtu, policajci su kontrolisali vozilo visoke klase, marke ,,audi Q8“ proizvedeno 2023.godine, čeških registarskih oznaka, kojim je upravljalo lice T.Z. (39), a koje se u evidenciji Uprave policije vodi kao član jedne organizovane kriminalne grupe u Crnoj Gori.

-Po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, od T.Z. je uz potvrdu, oduzeto pomenuto vozilo, za koje je nakon izvršenih vjestačenja i razmjene podataka u procesu operativne policijske saradnje utvrđeno da je na određenim djelovima vozila mehanički prepravljen i izmijenjen broj šasije, odnosno da se radi o falsifikatu, te da je na taj način vozilo registrovano u drugoj državi, a isto vozilo je u Crnoj Gori koristila T.Z, piše u saopštenju.

Provjerom preko NCB Interpol-a Podgorica, utvrđeno je da se pomenuto vozilo potražuje na međunarodnom nivou od strane Interpol-a i nalazi na listi ukradenih vozila od 19.12.2023.godine.

-Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat su od lica T.Z. prikupili obavještenje a u toku su dalje provjere u konsultaciji i koordinaciji sa postupajućim državnim tužiocem u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji djela dok je pored ovih aktivnosti protiv T.Z. podnijeta i prekršajna prijava zbog sumnje da je počinila prekršaj iz Crainskog zakona Crne Gore, navodi se u saopštenju.

S obzirom na to da se radi o krivičnom djelu, pomenuto vozilo će od lica T.Z. biti trajno oduzeto i kroz modalitete međunarodne saradnje i uz konsultacije sa državnim tužilaštvom će biti vraćeno vlasniku.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više