CG Info
Politika Vijesti

Telekom Srbije sipao dva miliona u “Vijesti”, Vučić podržava Dritana i Jakova da bi vratili Mila

Više puta su srpski političari iz Crne Gore postavljali pitanje Vladimiru Lučiću direktoru Telekoma Srbije, zbog čega njihova filijala MTEL daje toliki novac “Vjestima” ako se zna da taj koncern bar deklarativno napada predsjednika Srbije Aleksandra Vučića. Druga dilema koja često buni pristalice srpskih partija u Crnoj Gori je činjenica da je većinski vlasnik koncerna “Vijesti ” , “Junajted grupa” iza koje stoje Dragan Đilas i Šolak, na papiru najžešći protivnci Vučića.

“Vjesti” kao takve su najpogodnije za plan Vučića da pokuša na vlast u Crnoj Gori vratiti svog prijatelja i poslovnog partnera Mila Đukanovića. Pošto je “Vijesti” spasio od gašenja u nekoliko navrata, tako što je MTEL “uletio” kad je trebalo, Željka Ivanovića koji je patriotizam uvijek gledao kroz novčance, kupio je za male pare vjerujući da može okupiti ekipu koja bi srušila aktuelnu vlast i vratila Đukanovića.

Nije “Vijestima” prvi put da rade tako nešto. Zbog čega je Vučiću neophodno da vrati DPS i da Đukanoviću obezbijedi nove satelite u liiku Jakova Milatovića i Dritana Abazovića nije teško pogoditi. Jasno je da je sa Đukanovićem u poslovnim odnosima od “Beograda na vodi” do slične investicije u albanskoj luci Drač. Takođe nije teško pogoditi ni zašto baš Abazović i Milatović, ako znamo da su im braća dobro zbrinuta i da imaju unosne biznise u Srbiji. Da li bi mogli da posluju nesmetano u Beogradu bez dozvole Vučića, nije teško zaključiti.

Da u koncern “Vijesti” , Telekom Srbija odnosno MTEL ulaže veliki novac, svjedoči i nedavna izjava jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića koji je javno u sred Skupštine  žestoko napao Vijesti i jednog od njegovih vlasnika Željka Ivanovića.

On je povodom, kako je rekao, novinarsko tabloidno šizofrenih komentara o uticaju Srbije o nekakvom novcu pitao Željka Ivanovića, da li je tačno da je od ove velikosrpske, četničke firme Mtel u ove dvije godine njegov koncern dobio milion i 700 hiljada eura.

“Da li su to prljave, krvave srpske pare kojima mi želimo da srušimo Crnu Goru pošle Željku Ivanoviću ili su pošle Milanu Kneževiću, Andriji Mandiću, Nebojši Medojeviću i Demokratskom Frontu”, rekao je tada Knežević.

Od tada je prošlo gotovo dvije godine, pa se samo može nagađati koliko je ova kompanija još uložila u Željka Ivanovića, odnosno u rušenje premijera Milojka Spajića.

Da se nešto čudno iza brda valja pokazuje podatak da je drugi medij koji je dobio najvše novca od kompanije MTEL, dnevni list Pobjeda vlasnišvo Statisa koji je slovio za poslovnog partnera Đukanovića. Primjera radi ova kompanija je u nekad jedini prosrspki medij DN DAN uložila jedva 80.000 eura. Sigurno je da vlasti Srbije nisu neobaviještene ko zastupa interese srpskog naroda u Crnoj Gori, a zašto ulažu više u one koji ih deklarativno napadaju jasno je bilo kada je Jakov Milatović zajedno sa DPS-om srušio vlast u Podgorici i izazvao izbore, sa ciljem da pokuša destabilizovati i vlast na državnom nivou.

Povezani članci

Ovaj sajt koristi "kolačiće" da unapredi vaša kornička iskustva. Pretpostavljamo da je to "OK". Prihvati Pročitaj više